Ervaring

Directeur Parkeerbedrijf straat en garage
Directeur van het gemeentelijke parkeerbedrijf en verantwoordelijk voor beheer en onderhoud en exploitatie van parkeergarages, straatparkeren, handhaving en vergunningverlening. In die rol ook verantwoordelijk voor aansturing van 40 mensen en de financiële en fiscale afhandeling van parkeren.

Programmamanager Parkeren G4-gemeente
Een sleutelpositie in een grote mobiliteits- en parkeeropgave. Een inhoudelijk werkpakket dat in de schijnwerpers staat: omvormen van parkeerplekken naar ruimte voor groen, fiets, spelen en verblijf, de ontwikkeling van mobiliteitshubs voor bewoners en bezoekers, de invoering van stadsbreed betaald parkeren. En met de verantwoordelijkheid voor de parkeerexploitatie ook een werkpakket dat cruciaal is voor de gemeentelijke begroting. Aanspreekpunt voor bestuur en organisatie voor parkeren, verantwoordelijk voor de ontwikkeling en versterking van het ‘eigen’ (beleids)team en de samenwerking met andere onderdelen van de organisatie.

Manager Straatparkeren (vergunningen, handhaving en straatparkeren)
Overall verantwoordelijk voor de dienstverlening op parkeren, de aansturing van de klantenservice, regie op de parkeerketen en vergunningverlening en het innen van naheffingen. De service aan klanten heeft een enorme verbeterslag doorgemaakt terwijl tegelijkertijd het bedrijfsresultaat is verbeterd. Dit kan door goede afstemming tussen front- en back office en direct een koppeling te leggen met de uitvoering.

Projectdirecteur ontwikkeling nieuwe parkeergarage en plein in een gemeente
Overall projectleiding vanaf politieke wens tot oplevering van een ondergrondse parkeergarage in een binnenstedelijke omgeving inclusief het bovengelegen duurzaam plein. Verschillende fasen: van voorbereiding, besluitvorming, ontwerp en aanbesteding (design&construct) tot en met de realisatiefase. Integrale verantwoordelijkheid voor het budget, het ontwerp, de politieke omgeving, de planning en realisatie. Het project is uitgevoerd als UVA-gc project met een IPM team.

Parkeerregisseur gemeente (voor verschillende gemeentes)
Coördineren van de uitvoering van het gemeentelijk parkeerbeleid, adviseur bestuur over parkeerbeleid en parkeerproducten, exploiteren van parkeergarage. Met als doel: de juiste parkeerder op de juiste plek, schaarse parkeercapaciteit in de stad zo goed mogelijk benutten en verbeteren van dienstverlening.

Inregelen regiemodel garages en stallingen (G4-gemeente)
Inregelen van de situatie waarin meldkamer, beheer en onderhoud van garages en stallingen worden uitbesteed. Ontwikkelen van KPI’s/prestatieafspraken, inrichting van hoofdprocessen, aandacht voor eigen en gezamenlijke verantwoordelijkheid en overlegstructuur. Daarnaast intern aandacht voor verandering van rollen en functies en de integratie van garage en stallingen.

Integraal parkeeradvies gericht op de Campus
Integraal parkeeradvies en implementatie ervan voor een Campus waar parkeren als een probleem werd ervaren. Gezamenlijk met de gemeente en bewoners van het park is tot een oplossing gekomen waarbij enerzijds het parkeren is gereguleerd, mobiliteitsmanagement is doorgevoerd en ruimte is gevonden voor aanvullende parkeercapaciteit. Hierin is samengewerkt tussen gemeente en partijen op het park.

Aanbesteding parkeerinstallatie/PMS
Een nieuwe, moderne parkeerinstallatie/PMS om de dienstverlening te verbeteren en bediening op afstand (meldkamer) mogelijk te maken. De garage is uitgerust met kentekenherkenning en verschillende betaalmethoden, waaronder parkeren met parkeerproviders en betalen met iDeal (scan QR), zodat parkeerders altijd een betaaloptie hebben. Verantwoordelijk voor het opstellen van het programma van eisen tot en met de implementatie en nazorg.

Evaluatie parkeergarage Buitenhaven
De garage heeft veel meer tijd en geld gekost dan vooraf was bedacht. Op verzoek van de raad van de gemeente Kampen is het project geëvalueerd met als doel te leren voor komende projecten. Het doel van de evaluatie is om lessen te leren, deze expliciet te formuleren en te borgen in de organisatie, zodat er voordeel mee te behalen is bij toekomstige projecten. De raad is geïnformeerd over de evaluatie en de leerpunten. Het rapport is beschikbaar op de website van de gemeente.